19 Eylül 2022 Pazartesi

GERÇEK MÜFLİS KİMDİR



GERÇEK MÜFLİS KİMDİR?
HADİS: Resulullah (sav) müminlerin hesap günündeki durumunu şöyle dile getirir. Mümin kıyamet günü rabbine öyle yaklaştırılır ki Artık Rabbi onun sırrını mahşer ehlinden saklamış olur. Sonra bütün günahlarını ona ikrar ettirir. Şunu işlediğini sen bilir misin? diye sorar. O da bilirim der. Şüphesiz ben senin işlediğin günahları dünyada senin için örttüm. Bugünde günahlarını affediyorum buyurur.(müslim,tevbe.52.ibnimace.mukaddime.13) Bu delillerden açıkça anlaşılıyor ki; Dünyada iken Allaha ve Ahiret gününe inanan, onun emirlerine uyan yasaklarından sakınan ve Salih amel işleyen müminler kolay bir hesaptan sonra Allah’ın kendilerine mükafat olarak hazırladığı nimetlere kavuşacaklardır. Burada önemle üzerinde durulması gereken husus. Tüm Müslümanların korkulu rüyası olan gizli günahların Kıyamet gününde herkese açıklanacağı bilgisinin yanlış olduğunu Allahın rahmeti ile Dünyada gizlediği günahları mahşerde de gizleyeceğini öğrenmiş olduk sanırım bu sayın okuyucularımı rahatlatmıştır.
HADİS: Peygamberimiz(sav) bir gün ashabına MÜFLİS Kimdir? diye sorar. ashab zengin iken bütün malını kaybedene müflis iflas etmiş denir dediler. Bunun üzerine Peygamberimiz(sav) Hayır asıl müflis Kıyamet gününde namaz, oruç ve zekatla gelip te şuna sövmüş, buna iftirada bulunmuş, bunun malını yemiş, bunu kanını dökmüş, başkasını döğmüş, velhasıl kul hakkıyla gelmiştir. Şuna buna sevaplarından verilecek şayet davası görülmeden sevapları biterse onların günahlarından alınarak kendisinin üzerine yüklenecek sonra cehenneme atılacaktır.((müslim,birr.59)
Sayın okurlarım bu hadisi şerif son derece önemli lütfen tekrar tekrar okuyalım. Dünyada çalışırsın zengin olursun sonra herhangi bir sebepten malın mülkün gider iflas edersin. Ancak nihayetinde yine zengin olma şansın olduğu gibi; olmasa bile 50-60 yaşında öleceksin nasıl olsa yani dünyadaki iflas çokta önemli değil ama ya Ahiretteki iflas öylemi? Bir kere telafisi mümkün değil. Yani dünyaya tekrar geri dönme şansın yok daha önemlisi ebedi bir iflas sonu yok hem de ebedi cenneti kaçırarak cehennemde kalmak ne korkunç bir son Allah’ım hepimizi bu iflastan korusun. Peki ahirette iflas niçin oluyor kul hakkından dolayı. Hakkını yediğin kul senden alacağını alacak yani yaptığın sevaplarından alacak Ahirette sermaye para mal değil orda sermaye Salih ameldir. Dünyada iken namaz kılmışsın beşi beş yapmışsın, zekat vermişsin, oruç tutmuşsun hacca gitmişsin, iyilik yapmışsın yani İslam’ın emrettiği bütün ibadetleri fazlasıyla yapmışsın. Fakat bunun yanında, dedikodu yapmışsın, birine iftira atmışsın, birinin hakkını yemişsin, alay etmişsin, kibirlenmişsin, laf taşımışsın, yalancı şahitlik yapmışsın, kalp kırmışsın, hor görmüşsün, lakap takmışsın, küçük görmüşsün, kıskanmışsın, adamın malına zarar vermişsin kısaca kul hakkı yemişsin fakat tabi bu yaptıkların aklında yok ben diyorsun kesin cennetliğim o da ne eline amel defterini alıyorsun ki işlediğin sevapların hiçbiri yok ;üstelik hiç işlemediğin günahlarla dolu defter. Ve defterde cehennemlik yazıyor. Tabi hemen itiraz edeceksin bunda bir yanlış var. Hayır denilecek bunda bir yanlış yok. Defter senin defterin senin yaptığın ibadetleri, hakkını yediğin kişilere verdik bitti. Hatta yetmedi o kişilerin günahını da sana yükledik. Hadi cehenneme denilecek. Sayın okurlarım aman ha sakın kul hakkı yemeyelim görüyorsunuz Allah(cc) ona karşı olan günahları affediyor ama kul hakkını asla! Aman dikkat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder