18 Eylül 2022 Pazar

HESAP GÜNÜ:




HESAP GÜNÜ:
Allah tarafından insanların bu dünyada iken yaptıkları iyilik ve kötülüklerinden dolayı Ahirette hesaba çekileceklerine dair dikkat çekilen günün adı. Din günü, ceza günü ile hemen hemen aynı manaya gelir.Hesap gününe iman etmek islamiyetin inanç esaslarından birini teşkil eder. Bu günün hak olduğu birgün mutlaka gerçekleşeceği Kuran la sabittir.
AYET: (ibrahim .51)'' Allah herkesi kazandığının karşılığı olmak üzere (diriltecektir) şüphesiz Allah(cc) hesabı çabuk görendir.''
AYET: (araf.6)''Elbette kendilerine peygamber gönderilenlerede gönderilmiş olan peygamberlerede soracağız.ve onlara olup bitenleri tam bir bilgi ile mutlaka anlatacağız.Zaten biz onlardan uzak değiliz.''
Ayetlerden açıkça anlaşılıyorki sorguya çekilmesi gereken herkesin hesap günü ifadesi alınacaktır. Her ümmete peygambere itaat edip etmedikleri her peygamberede tebliğ vazifesini yapıp yapmadığı ve ne gibi zorluklarla karşılaştıkları sorulacaktır.
AYET: (ZİLZAL.6) O gün insanlar yaptıkları kendilerine gösterilmek için bölük bölük dönerler.
AYET: (mümin.17)''Bugün herkese kazandığının karşılığı verilir.Bugün haksızlık yoktur. Doğrusu allah(cc) hesabı çabuk görendir.
AYET: (ali imran 30)''Herkesin yaptığı her hayrı işlediği her kötülüğü önünde hazır bulunacağı gün yaklaşmaktadır.O gün kişi kendisiyle yaptığı kötülükler. arasında uzak bir mesafe bulunmasını ister. Allah(cc) sizi kendisinden korkmanız için uyarıyor.''
AYET: (zilzal 7-8)'' Kim zerre miktarı hayır işlerse karşılığını görür kimde zerre kadar şer işlerse onun karşılığın görecektir.''O dehşetli hesap gününde Allahın mümin kullarına korku yoktur. Onlar mahzunda olmayacaklardır.Dünyada iken yaptıklarına karşılık Rablerinin kemdilerine hazırladığı nimetlere sevinç içinde kavuşacaklardır. Kuran-ı kerim bu hususta şöyle buyurur.
AYET: (bakara.62) ''Şüphesiz iman edenlerle yahudilerden hiristiyanlardan ve sabbiilerden Allaha ve Ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler için. Rableri katında mükafatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku olmadığı gibi üzülmeyeceklerde'.' Onlara şöyle söylenecek
AYET: (sad.53)''İşte bu hesap günü için size söz verilendir.'' denilecek ve kolay bir hesaptan geçeceklerdir.
(AYET: inşikak.7-9)''Kimin kitabı sağından verilirse kolay bir hesapla hesaba çekilecek ve sevinçli olarak ailesine dönecektir.
AYET: (hakka.19-20)''Kitabı sağ tarafından verilen alın kitabımı okuyun doğrusu ben hesabımla karşılaşacağımı zaten bekliyordum der''.Böylece hak etiği cennete girer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder