17 Eylül 2022 Cumartesi

CENNET:



CENNET:

Yeşillik bol bostan gölgeli hurmalık bağlık anlamındadır. Peygamberin davetine uyarak iman edip dünya ve ahirete ait işleri kulluk vaazifelerini... elden geldiği kadar güzel bir şekilde yapan temiz ve müttaki kişiler için hazırlanmış bir huzur ve saadet yurdudur. Kısaca Ahirette nimetler yurdunun adıdır. Çoğulu cinan ve cennattır. Kuran-ı kerim ve hadislerde cennet çeşitli şekillerde tasvir edilmiştir.
1-AYET: (tevbe.72)'Altlarından ırmaklar akan birbiri üzerine bina edilmiş yüksek köşkler güzel meskenler.''
2-AYET: (rahman.53-54)''Türlü ağaç ve meyvelere sahip akar kaynaklara görünüşü ve kokusu güzel isteyenlerin yanına kadar sarktığından koparılması kolay türlü bol meyvelere sahip''
Ayrıca bakınız(tur.21)(zuhruf71)(saffat.47)
4-AYET: (Vakıa.25-269'' Onlar cennette ne bir boş laf işitirler nede bir hezeyan ancak bir söz işitirler selam''
Ayrıca bakınız(hicr.47-48)5- Cennetin güzellikleri tarif edilemez(insan.112)6- Cennette müminler Allahı görecektir.(kıyame.22-23)7- Cennet şu anda mevcuttur.(aliimran.133)
Ayrıca bakınız (aliimran.133)- (rad.20-23)-(ahkaf.15)-(tahrim.8)-(bakara.154)-(kaf.31.32)HADİS: Cennet 7 tabakadır.
1-Cennetünnaim(şuara.85)
2-Cennetül adn(beyyine.8)
3-Cennetül firdevs(kehf.107)
4-Cennetül meva(secde.19)(necm.15)
5- Carüsselam(yunus.25)(enam.107)
6-Darul huid(fatır.35)
7- Cennetül baki
Sayın okurlarım cennet ve cehennem hakkında pek fazla doğru bilinen yanlış olmadığı için elimden geldikçe kısa yazdım. Yoksa malumunuz olduğu üzere cennet ve cehennem hakkında hem çok sayıda ayeti kerime hem çok sayıda hadisi şerif ve dolayısıyla yüzlerce ciltlik kitaplar mevcuttur. Sizi artık çok yorduğumun farkındayım o nedenle şimdilik konulara ara veriyorum ve bu konuyu son konu olarak işlemek istiyorum. İnşallah ikinci kitabımda yine roman okur gibi bir solukta okuyacağınız. çok önemli konularla buluşuruz. İnşallah. Bu kitabın çok okuyacağına eminim neden derseniz. Yazdığım yazılar internete düşer düşmez müthiş bir okuyucu çeşidi ve sayısıyla karşılaştım. Bloglarımın istatistiklerine baktığımda Avustralya’dan, Rusya’ya, Amerika’ya, Slovenya’ya, Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Mısıra Hırvatista’na, Danimarka’ya. Ukrayna’ya, Hindistan’a ve tüm kıtalardan; 80 ülkeden; yazılarımın okunduğunu görmek ve şimdiden BİR MİLYON okuyucuya ulaşmak beni ne kadar memnun etti anlatamam. İnanıyorum ki yazılarımı tıklayan ülke sayısı yakında 100 ü geçecek ve okuyucularımın sayısı da 10 MİLYONLARI bulacaktır. İşte bu nedenle kitabımın çok okuyacağına inancım arttı. Yazlarımı okuyan tüm kardeşlerimden Allah(cc) binlerce kez razı olsun. Bu kardeşinizi sevindirdiğiniz gibi Allah ta sizi sevindirsin. Tüm okuyucularıma ve tüm insanlığa sağlık, huzur, sevdikleriyle beraberlik, işlerinde bereket, kalplerinde iman, dillerinde zikir, ellerinde Kuran, alınlarında secde, yüzlerinde gülücük, ayaklarında derman, dostlarında vefa, yakınlarında birlik, düşmanlarında insaf, bahtlarında açıklık, ticaretlerinde bereket. Evlerin de mutluluk, gönüllerinde sevgi, kabirlerinde rahatlık, mizanda sevap, amellerinde Salih, sırat köprüsünde şimşek, ebediyetlerinde cennet diliyorum. Selam ve dua ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder